Sulu Tarıma Geçişte Yeni Ürün Deseni Belirleme Çalıştayı Gerçekleşti

11-12 Temmuz Seben
Seben İlçesinde sulu tarıma açılan alanlarda ürün deseninin belirlenmesi çalıştayı Ülkemizin farklı Ziraat Fakültelerinde görev yapan akademisyenlerin katılımı ile 11-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi. Seben Derneğinin koordinatörlüğünde ve Seben Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşen programda Seben Gölünden sulamaya açılacak 32.000 da alanda ürün deseninin ne olması ve üretilebilecek ürünlerin Seben İlçesi İklimine uygunluk durumları, üretim ve pazarlama imkanları, hasat sonrası uygulamalar gibi konular ele alındı.
11 Temmuz Salı günü başlayan programda Seben’deki mevcut tarım alanları, meyve-sebze bahçeleri ve sulamaya açılacak bölgeler yerinde incelenerek durum değerlendirmesi yapıldı.
Program Çarşamba günü AİBÜ Seben Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda yapılan sunumlar eşliğinde devam etti. Programa Seben Kaymakamı Tahir YILMAZ, Seben Belediye Başkanı Süleyman ÖZBAĞ, Seben Derneği Başkanı Doç. Dr. Selami ERYILMAZ, A.İ.B.Ü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol AYAZ, Seben Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Macit DEMİRER, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin ERBAYRAM, Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Fahri TETİK, Seben İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Selçuk GÜÇBİLMEZ, teknik personeller, Köy muhtarları ve üreticiler katıldı. Programın açılış konuşmasını Seben Belediye Başkanı Süleyman ÖZBAĞ, Seben Derneği Başkanı Doç. Dr. Selami ERYILMAZ, A.İ.B.Ü. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan KARADENİZ, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin ERBAYRAM yaptı. Akşama kadar devam eden program; soru cevap kısmı ile sonlandırıldı Çalıştay ile ilgili önümüzdeki günlerde kitap basılarak kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Çalıştaya katılan öğretim üyeleri ve çalıştıkları üniversiteler:
Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN- Kastamonu Üniversitesi
Prof. Dr. Faik Ekmel TEKİNTAŞ- Adnan Menderes Üniversitesi