Seben için Turizm ve Tarım Stratejik Yol Haritası’ nın belirlenmesi konferansı

Seben için Turizm ve Tarım Stratejik Yol Haritası’ nın belirlenmesi amacıyla MARKA Teknik Destek Projesi kapsamında bir dizi toplantı yapılacaktır.

27 CUMARTESİ   6 Saat

Bolu Valisi, Bolu Belediye Başkanı, ilçe Belediye Başkanı ve Kaymakamı, siyasi partilerin ilçe başkanları ve başkan yardımcıları, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü, Bolu TSO Başkanı,İzzet ilçeye yatırım yapmak isteyen ilin önde gelen is adamları ile ilçe yönetiminde söz sahibi başlıca Baysal Vakfı, Seben Derneği gibi Seben için çalışan sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve aktörlerden oluşan minimum 40 kişinin katılacağı beyin fırtınası ve ortak akıl yöntemlerinin kullanıldığı, Beyin Fırtınası

28 CUMARTESİ   6 Saat

Turizm ve tarımdaki gelişmelere ve sıkıntılara yönelik akımların dile getirildiği bir beyin fırtınası seansı ile başlayacak olan eğitim, ilçe turizm ve tarımının değişim gündeminde hangi konuların öncelikli olduğunun belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen bir grup çalışmasıyla devam edecektir.

Çalışmanın ikinci bölümünde, katılımcılar 8 gruba bölünerek Gelecek Tasarımı Çerçevesi doğrultusunda ilçenin turizm ve tarım geleceğine yönelik öneri geliştireceklerdir. 8 farklı grubun önerileri daha sonra bütünleştirilecektir. Gelecek tasarımı aşamasında ortaya çıkan önemli baslıklar, uygulama kurgusu grup çalışması seansı ile masaya yatırılacaktır.

29 CUMARTESİ  4 Saat

Yapılacak olan toplantılar sonrası ortaya çıkan görüşler ve değerlendirmeler rapor haline getirilerek ilgili paydaşlarla çalışmanın sonuçları paylaşılacaktır.