Misyon – Vizyon

MİSYON

Sebenli hemşerilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak, bilgi birikimlerini ve potansiyellerini geliştirecek dinamik bir yapı oluşturmak. Sebenliler arasında birliği sağlayarak ekonomik ve sosyal yardımlaşmayı artırmak. Yöresel Kültürümüzün tanınması, tanıtılması ve gençler tarafından ileriki nesillere taşınmasında öncülük etmek. Seben yöresine ait gizli kalmış; turistik yapıların, tarihi değerlerin ve ekonomik geçim kaynağı sağlayan değerli kaynaklarının daha nitelikli hale getirilerek bölgenin kalkınmasına katkı sağlamak. Seben’e ait diğer sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile işbirliğinde kaliteli ve nitelikli hizmet vermek. Değişen ve gelişen koşullara uyum sağlayarak kendini yenileyen, sürekli öğrenen ve paylaşan bir kuruluş haline gelmektir.

VİZYON

Yerel ve evrensel değerlere sahip azim ve kararlılıkla Sebenlilere hizmet etmek. Dürüst, dinamik, çalışkan, girişimci gelişime açık bir şekilde ülkemizde Bolu ve Seben’in tanıtımına, kalkınmasına katkı sunan bir sivil toplum kuruluşudur. Seben ve Bolu ile alakalı her türlü konuda çözüm ortağı ve referans noktası olmak. Seben’in tanıtım ve kalkınmasını sağlamak için projeler ve çözüm önerileri üretmek.

AMAÇLAR

– Sebenlilerin dayanışma ruhunu geliştirmek suretiyle ülkemiz ve ilimizin kültürel, sosyal, ekonomik düzeyinin gelişmesine katkı sağlamak.

– Seben ilçesinin gelişmesi ve kalkınması için gerekli olan hizmetleri sağlamak.

– Seben ilçesinde bulunan önemli tarım, turizm ve hayvancılık kaynaklarının kalitesini artırmak.

– Seben ilçesinde üretilmekte olan tarım ürünlerinin Türkiye’deki pazarlarda tanıtım ve satışının gerçekleşmesi için çaba göstererek Seben’in bir marka haline gelmesi için ilgili çalışmaları yapmak.

– Seben ilçesinin Türkiye’deki bir çok ilçe ve beldeye örnek olacak şekilde yeşil, doğa dostu, duyarlı ve hassas bir yapıda ekolojik bir ilçe olması için çaba göstermek.

-Sebenlilerin bir araya getirilerek; ortak akıl, birlik, beraberlik ve dayanışma ortamı oluşturmak.

– Seben’e ait bilgi, tecrübe ve birikimlerin örf, adet, gelenek ve göreneklerin nesiller arasında etkileşimli bir şekilde aktarımını sağlayacak zemin oluşturmak.

– Seben ilçesinin ve ilimizin sorunlarına yönelik çözüm önerileri üretmek, yeni politikalar geliştirmek ve bunları ilimize, ilçemize ve insanlığa yararlı hizmetlere dönüştürme çabasında olmak.

– Seben ilçesinin geliştirilmesi için gerekli bilimsel bakış açıları ve bilimsel araştırmaların yapılması, sonuçlandırılması ve duyurulması için çaba göstermek.

– Bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek, üyelerimizin, ilimizin ve ilçemizin toplumsal birlikteliğine katkı sağlamak.