Seben Derneği

Özbağ; “Elma Üretimi 400 Bin Tona Kadar Çıkacak”

Özbağ; “Elma Üretimi 400 Bin Tona Kadar Çıkacak”

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, “Şu anda Seben’de en fazla üretim yaptığımızda 40 bin ton elma üretebiliyoruz. Araziler sulandığında bu miktar 400 bin tona kadar çıkacak.” dedi.

Özbağ, yaptığı açıklamada, yılın bereketli bir şekilde geçtiğini, Köroğlu Dağları’nda bulunan karların eridiğini ve yağan yağmurun sularıyla Abant Gölü’nün yedi katı büyüklüğündeki Seben Gölü’nün doluluk oranına ulaştığını söyledi. Seben Gölü’nün yapılırken birinci hedefin Seben’deki sulanabilir arazilerin tamamının sulanması olduğunu belirten Özbağ, “Tahmini olarak ilçenin 86 bin dönüm arazisi var. Bunun belirli bir kısmı olan 20 bin dönümü sulanmakta. Şuan 40 bin dönüm civarındaki bir arazi Seben Gölü sayesinde sulamaya kavuşacak. Göldeki suyla daha fazla arazi sulayabilir miyiz diye bir çalışma yaptık. Bunun projesini hazırladık ve bu yıl içerisindeki yatırım programına Ankara ve milletvekillerimizin desteğiyle aldık.” diye konuştu.

Özbağ, sulama kanallarının inşaat ihalesinin yapılacağını, bu yıl ihale yapıldıktan sonra inşaata da başlanmasıyla Seben’in önümüzdeki yıldan itibaren çok özlediği suya kavuşacağını ifade etti. İlçenin elma üretiminde bu bölgenin bir numarası olduğunu iddia eden Özbağ, “Meyvelerimizin lezzetli olması nedeniyle bölgenin bir numarası durumundayız. Şu anda Seben’de en fazla üretim yaptığımızda 40 bin ton elma üretebiliyoruz. Araziler sulandığında bu miktar 400 bin tona kadar çıkacak. Bu rakam çok ciddi bir miktardır.” dedi. Özbağ, ilçede 4 çeşit elma üretiminin yapıldığını, yapılan çalışmalarla çeşit sayısının 12’ye yükseltileceğini belirtti.

Kaynak : Bolu Takip Gazetesi