Kano Eğitim Faaliyeti

Kano Eğitim Faaliyeti

Alt Faaliyet 1.2. Kano Eğitim Faaliyetiyle;

Amaç:

Kano Eğitimi faaliyetiyle; üç kenarı denizlerle çevrili ve içerisinde yüzlerce gölün bulunduğu ülkemizde gençlerin su sporlarını yapabilecek beceri ve donanımı kazanmaları amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda olimpik bir branş olan ve olimpiyat oyunlarında atletizm’den sonra 45 farklı disiplini ile en fazla madalyanın verildiği spor dalı olan kano’da daha önce hedef kitlesi belirtilen sosya-ekonomik yönden dezavantajlı gençleri kano sporu ile tanışmasını sağlamak. Böylece içerisinde irili ufaklı yaklaşık 200 yakın göl ve göletin bulunduğu Bolu ilinde bu göletlerin turizm ve rekreasyon amaçlı kullanımı sağlayacak doğa liderleri yetiştirerek yeni istihdam alanları oluşturmak ve ekonomik yönden dezavantajlı gençlere kısa ve uzun vadede bölge ekonomisine katkıda bulunmak planlanmıştır.

Etkinlikler:

• Katılımcılara kano sporunun tanıtmak için İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarına gidilerek görsel ve sözel sunum teknikleri ile onları bilinçlendirmek ve bu branşı yapabilecek motivasyonu sağlamak.
  • Bu branşı yapmak isteyen katılımcıların fiziksel ölçümlerinin yapılarak sağlık yönünden herhangi bir engellerin olup olmadığını kontrol etmek.
  • Bahar ve yaz döneminde Seben gölünde durgun su kanosu kısa, orta ve uzun mesafe kürek çekme eğitimini vermek.
  • Güvenlik ve yardım tedbirlerini eğitimini vermek ve gölde uygulamak.
  • Yaz döneminde yukarıda verilen eğitimler kapsamında yöresel bir kano yarışı düzenlemek.
  • Düzenlenen bu yarış sonrasında yetenekli olanlara lisans çıkartılarak Kano Federasyonu tarafından organize edilen resmi müsabakalara sporcu olarak sokmak.
  • Seben Doğa ve Su Sporları Etkinlikleri kapsamında gönüllü gençlerle birlikte 1. Ulusal Seben Gölü durgun su kano yarışları düzenlemek

Bu faaliyet kapsamında aşağıda belirtilen ana başlıklar ele alınacaktır.

İçerik Günü Ders Saati
Temel Bilgiler ve Cumartesi 6
Teorik Kano Çalışması
Uygulamalı Kano Eğitimi (Göl Uygulaması) Pazar 6

Sonuç:

Kano faaliyeti sonunda katılımcılar;

• Kano hakkında temel bilgi ve beceriler kazanacak,
  • Göletlerde kano sporu yaparken nasıl güvenlik tedbirleri alacağını öğrenecek,
  • Tek kişilik, iki kişilik ve dört kişilik kanoda kürek çekmeyi öğrenecek
  • Kano eğitimi sayesinde spor yapacak ve kötü alışkanlıklardan uzak duracaktır.

05-Seben Derneği 2016 Kano Egitimi Afis