Bolu HAVA DURUMU

Elele Bolumuzu Büyükşehir Belediyesine, Seben’imizi de 5000 Nüfusa Taşıyalım

- +
Elele Bolumuzu Büyükşehir Belediyesine, Seben’imizi de 5000 Nüfusa Taşıyalım

Bilindiği üzere Büyükşehir Belediyesi yasası üzerinde yapılması düşünülen değişiklik ile 300.000 nüfusu aşan illerin Büyükşehir Belediyesi olması planlanmaktadır. Üzerinde çalışılan yasaya göre 01 Ocak 2017 itibarı ile merkezi kayıt sisteminde kayıtlı nüfus sayıları esas alınacaktır.

Biz de Seben’li hemşehriler olarak hem Bolumuzun Büyükşehir olması hem de ilçemizin daha iyi maddi ve diğer imkanlara kavuşması için nüfus kaydımızı Seben’e aldırma çalışması başlattık. Asıl kaydımızı Seben olarak,  diğer adres kaydımız olarak ise şu anda oturduğumuz adreslerimizi bildireceğiz. İsteyen kısa bir süre sonra kaydını geri alabilecektir. Bu işlem ile ilgili birkaç alternatif yolumuz bulunmaktadır. Bu yollar;

1- Aile fertlerimizden bir kişininin bizzat Seben veya Bolu Nüfus Müdürlüğüne bizzat başvurarak bizzat “Adres Beyan Formu” nu ailemiz adına vermesi.

2- Eğer bildirimde bulunacağınız adres boş ise; “Adres Beyan Formu” nu aileniz adına doldurup imzaladıktan sonra, nüfus cüzdanınızın fotokopisi ile birlikte iadeli taahhütlü mektup veya kargo ile Seben İlçe Nüfus Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir. (İadeli taahhütlü mektup veya kargo zarfının üzerindeki gönderici adresine mutlaka beyanda bulunulacak olan boş adres yazılmalıdır) Boş adresler ile ilgili olarak Seben Belediyesi tarafından çalışma yapılmış olup, belediye yetkililerinden yardım alınabilir. Eğer bildireceğimiz adres boş değil ve birisinin yanında ikamet bildirilecek ise; ev sahibi ile birlikte bizzat nüfus idaresine gidilecektir. Ev sahibi ile birlikte gitme imkanı yok ise apartman yöneticisi veya muhtardan birlikte kalındığına dair alınacak bir yazı ile nüfus idaresine gitmek gerekmektedir.

3- Elektronik imza veya mobil imza ile de online olarak e-devlet üzerinden adres beyan formu doldurularak bilgisayar üzerinden başkaca bir işleme gerek kalmadan yapmak mümkündür.

Formların 26 Aralık tarihine kadar nüfus müdürlüklerine ulaştırılmış olması çabalarımızın amacına ulaşması açısından büyük önem taşımaktadır.

Seben Derneğine ulaştıracağınız formlar da sizlerin adınıza derneğimizce ilgili idareye ulaştırılacaktır.

Tüm hemşehrilerimize gösterdikleri hassasiyetten dolayı şimdiden teşekkür ederiz.

Seben Derneği Yönetim Kurulu Adına

Selami ERYILMAZ