Bolu HAVA DURUMU
Bize Ulaşın 0374 222 33 32

Yönetim Kurulu

Seben Derneği

İzzet Babanın Bolululara mirası olan vakfı dur durak bilmiyor

- +
İzzet Babanın Bolululara mirası olan vakfı dur durak bilmiyor

İzzet Baysal Vakfı tarafından Seben’de yapılan 142 kişilik öğrenci yurdu tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi. Açılış öncesi İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun arasında devir teslim protokolü imzalandı. Protokolün onur şahitleri ise Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ oldu.

Devir teslim protokolünün imzalanmasının ardından konuşmalara geçildi. Protokol üyelerinin tamamı konuşmalarında İzzet Baysal Vakfı tarafından Seben’e yapılan üniversite ve yurdun Seben’in gelişmesinde önemli rol oynayacağına değinerek, başta merhum İzzet Baysal olmak üzere Bolululara bıraktığı vakfın mütevelli heyeti başkanı Ahmet Baysal ve üyelerine ve bu yatırımların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Bolumuzun Babası hayırsever iş adamı İzzet Baysal’ın Bolululara bıraktığı adını taşıyan vakfı Bolu için gerçekleştirdiği yatırımlara dur durak bilmeden devam ediyor. Geçtiğimiz baharda Seben ilçemize bir üniversite yaparak Seben’in gelişmesinde büyük bir adım atılmasına vesile olan İzzet Baysal Vakfı, son olarak yine Seben ilçesinde öğrencilerin barınma sorunu yaşamamaları adına 5 milyon değerinde son derece modern bir yurt binasının inşaatını tamamladı. 142 kişilik süper lüks yurt binasının açılışı ise yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yurt binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine  Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Seben Kaymakamı Osman Sayılır,  Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Mütevelli Heyeti üyeleri, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zekai Öztürk, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak Saygı Duruşu gerçekleştirilerek ardından İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra İzzet Baysal Vakfı ve AİBÜ arasında devir teslim protokolü imzalandı. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından imzalanan devir teslim protokolünün onur şahitleri ise Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ oldu. Protokolün imzalanmasının ardından Rektör Coşkun Ahmet Baysal’a şükran plaketi ve hediye takdim etti. Seben Belediye Başkanı Özbağ ise yurdun yapılmasındaki katkılarından dolayı Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Sebahattin Eratalar’a hediye takdim etti.

“İzzet Babamızı şükranla anıyoruz”

Programın devamında protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak kürsüye çıkan ve duygu, düşüncelerini dile getiren Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, “Kısa bir zamanda İzzet Baysal Vakfımız sayesinde yurdumuz tamamlandı. Bize bu vakfı bırakan Rahmetli İzzet Baysal’a ve vakfına şükranlarımızı sunuyorum. Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’na teşekkür ediyorum. Seben’imiz inşallah üniversitemiz ile birlikte daha da büyüyecek” dedi.

“Bolumuza ve ülkemize hayırlı olsun”

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da yaptığı konuşmasında “İzzet Baysal’ın mekanı cennet olsun. Geride bıraktığı vakfı da onun eserlerini, amaçlarını, hedeflerini yerine getirmeye devam ediyor. Seben’de bulunan Meslek Yüksek Okulu’nda da inşallah önümüzdeki yıl üç bölüm daha açılacak. Bu kıymetli eser için üniversitemiz adına, öğrencilerimizi adına teşekkürlerimi sunarım. Bu yurt Seben Halkımıza, üniversitemize, Bolumuza ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

“Böyle bir amcaya sahip olduğum için ne mutlu bana”

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise konuşmasında duygularına hakim olamazken, “Rahmetli amcamın ismini taşıyan bir eser daha kazandırmanın memnuniyeti ve mutluluğu içindeyim. Kim derdi ki vaktiyle Çarşamba diye bilinen bu ilçeden kendisi İstanbul’da okulda okurken, tahsilinin yardımı için Çarşamba’ya gelip buradan kavun karpuz alıp Karaçayır’da satan öyle bir insanın Türkiye’ye örnek bir insan olacak. Doğduğu halkı, yaşadığı insanları unutmayacak. Böyle güzel bir amcam var ki ne kadar mutlu bana, ne kadar mutlu kurduğu vakfın üyelerine. Bu vakıf öyle bir kuruluş ki hiçbir bağışa bakmadan, onun bıraktığı varlığın gelirleri ile bu eserler sonsuza kadar devam edecek. Böyle bir hayırsever nerde bulunur. Ancak işte doğduğu toprakları kendisine ilk feyzi veren ana baba topraklarını unutmamasını bilen bir insan. Allah ona gani gani rahmet eylesin. Allah rahmetini esirgemesin. Burada çalışan emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Seben Halkımız ilgilerini bu okuldan, bu evlatlardan, öğrencilerimizden esirgemesin. Bu gençlerimiz sizin sevginize muhtaçlar. Evlerinden uzak Seben gibi bir ilçede yaşıyorlar. Onların sevgiye ve sevilmeye ihtiyaçları var. Ben bunları sizlerden rica ediyorum” dedi.

“Onun bize bıraktığı katkıların dünyada eşi benzeri yoktur”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında, Bolumuzun Babası İzzet Baysal’ın Bolululaar bıraktığı adını taşıyan vakfın kıyamete kadar Bolululara hizmet edeceğini belirterek; “Allah İzzet Baysal Babamıza rahmet eylesin. O’nun bize bıraktığı bu katkıların dünyada bir örneği yoktur. Emin olun Rahmetli İzzet Baysal sağ olsaydı ancak bu kadar eser kazandırabilirdi. Bu yüzden Ahmet Baysal ve mütevelli heyetine de şükranlarımı sunuyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“Bu yatırım Seben için çok büyük bir önem arz etmektedir”

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise konuşmasında bu yatırımın Seben için çok önemli olduğunu belirtti. Vakıf kültürünün önemine de değinen Küpçü, İzzet Baysal’ı rahmetle anarak, İzzet Baysal Vakfı üyelerine Allah’tan sağlıklı ve uzun ömürler diledi ve yurdun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“Üniversitemiz Seben’i geliştirecektir”

Bolu Valisi Aydın Baruş ise böyle güzel bir günde böyle güzel bir açılış vesilesi ile Seben’de olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Bugün Seben için, Bolu için önemli bir günün mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün yaşadığımız olay vatanı sevmenin ne demek olduğunu, memleketine hizmet etme aşkının ne demek olduğunu ve doğduğu topraklara vefa borcunu ödeme faziletinin ne olduğunun göstermenin örneğini yaşıyoruz. Rahmetli İzzet Baysal bütün bu fazilet ve erdemleri ruhunda taşıyıp bunu bütün Türkiye ve dünyaya gösteren eşsiz bir şahsiyettir.   Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. İzzet Baysal’ın başlatmış olduğu bu vakıf geleneğini biz dinimizin, kültürümüzün hayırlı işlerde yarışın prensibinden alıyoruz. Bu prensibin bir kez daha hayata geçişinin örneğini Seben’de görüyoruz. Hayatı onlarla paylaştıklarını biliyoruz ve bu yurt binası ile birlikte yaşamanın, birlikte paylaşmanın bilincinin de daha da artacağını biliyoruz. Bu yurdun açılması ile Seben Meslek Yüksek Okulu’nun yeni bölümlerle birlikte önemli bir tercih noktası olacağını düşünüyorum. İlçe ekonomisinin olumlu etkileneceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Programın devamında yurdun açılış kurdelesi gezildi ve yurt binası gezildi. Açılışın ardından ise yine İzzet Baysal vakfı tarafından Seben’deki öğrencileri isteği üzerine yaptırılan basketbol sahasının açılışı yapıldı. Açılış sırasında Bolu protokolü de basketbol oynadı.

 

Seben-Bld-Panayiri sebenmyo_2 sebenmyo_3 sebenmyo_4 sebenmyo_5 sebenmyo_6 sebenmyo_7 sebenmyo_8 sebenmyo_9 sebenmyo_10 sebenmyo_11 sebenmyo_12 sebenmyo_13 sebenmyo_14 sebenmyo_15 sebenmyo_16