Bolu HAVA DURUMU
Bize Ulaşın 0374 222 33 32

Yönetim Kurulu

Seben Derneği

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

- +
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” münasebetiyle saat 09.30 da Çelenk Sunma törenin ardından 10.00 da Atatürk İlkokulunda anma programı gerçekleştirildi.
Seben Belediyesi tarafından program sonunda öğrencilere üzüm hoşafı ve ekmek den oluşan Çanakale Savaş Menüsü ikram edildi.

Seben Belediye Başkanı Süleyman ÖZBAĞ” Bundan tam 102 yıl önce milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için onbeşlilerin,kınalı kuzuların,Alilerin,Mehmetlerin,Fatmaların,Hatcelerin yazdığı tarihe sığmayan bir destandır. Türk Milleti Çanakkale’de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiş milletimiz böylelikle, Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.
Bize düşen görev bugünlere gelmemiz için canları pahasına savaşıp bu topraklara kanlarını döken şehitlerimizi yad etmek, onları asla unutmamak ve gelecek nesillere bu kahramanlıkların anlatılmasını sağlamaktır.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle yâd ederken, yaşayan gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”dedi.