Bolu HAVA DURUMU
Bize Ulaşın 0374 222 33 32

Haberler

Seben Derneği

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yıldönümü törenle kutlandı

- +
İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yıldönümü törenle kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Atatürk İlkokulu Çok Amaçlı Spor Salon’unda düzenlenen törenle kutlandı.
12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra, istiklal marşı ile ilgili şiir okuma video gösterisi, öğrencilerin hazırladığı oratoryo ile tören sona erdi.
Günün anlam önemine ilişkin düşüncelerini ifade eden Belediye Başkanı ÖZBAĞ”İstiklal Marşı, aziz milletimizin ortak duygusu ve vatan davamızın onur belgesidir. Milli Marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi değerdir!
Milli mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan,eserlerinde bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif ERSOY’u bugün saat 10.00 da Atatürk ilkokulu Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen programla yad ettik.
İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. yıl dönümünü kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”dedi.