Doğa Sporları Temel Eğitim Faaliyeti

Faaliyet 1: Spor Yapıyorum Sağlıklı Gelişiyorum Faaliyetiyle;

Alt Faaliyet 1.1. Doğa Sporları Temel Eğitim Faaliyetiyle;

Amaç

Şehir yaşantısı ve az gelişmiş bölgelerde yer alan sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı gençlerin bu dezavantajlarını en aza indirecek faaliyet alanları oluşturarak kendini yeniden keşfedip, yaratabileceği doğa ortamına sokulması, bunun güvenli ve sürdürülebilir kılınması.

Etkinlikler:

Bu faaliyeti bünyesinde proje süresi boyunca iki grup halinde hafta sonu cumartesileri seminerler yapılması planlanmaktadır. Her grupta yaklaşık 135 katılımcı olmak üzere faaliyet sonunda toplamda 270 kişilik gence bu seminere katılması planlanmaktadır.

Etkinliklerde yer alan seminerler için konuşmacı olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyelerinin belirlenmesi planlanmakta olup, öğretim üyeleri, her biri farklı başlık olmak üzere seminer süresince katılımcılara temel doğa eğitimi konusunda 4 başlıkta eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Seminer programında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Bu eğitimleri alan gençler planlanacak olan diğer dört alt faaliyete katılabileceklerdir. Bu faaliyet kapsamında aşağıda verilen başlıklar teorik ve pratik olarak anlatılacaktır.

1. Doğa ve çevre bilincinin anlatılması
  2. Ekip oluşumu
  3. Çadırlı ve Çadırsız konaklama
  4. Temel barınak yapımı
  5. Beslenme ve sıvı alımı
  6. Temel İlkyardım uygulamaları
  7. Doğa Eğitimi
  8. Kampçılık
  9. Hayatta Kalma
  10. Yön Bulma

Bu faaliyet kapsamında aşağıda belirtilen ana başlıklar ele alınacaktır.

İçerik Günü Ders Saati
Temel Bilgiler Cumartesi 3
Hayatta Kalma
Yön Bulma Cumartesi 3
Doğaya İlişkin İpuçları

Sonuç

Faaliyet sonunda katılımcı gençlerin;

• Katılımcıların doğa içerisinde kendi kendilerine yetebilme ve bu bilgileri başkalarına aktaracak düzeye gelmeleri,
  • Çadırlı veya barınak yaparak doğa içerisinde kendi kendine yetebilen,
  • Yürüyüş, tırmanış gibi farklı etkinlikleri yapacak düzeyde olmaları,
  • Sürdürülebilir bir çevre kavramı ve doğa ile bütünleşerek yaşama bilincinin oluşturulması beklenmektedir.

09-Seben Derneği 2016 Doga Sporlari Temel Egitimi Faaliyeti Afis