Başkandan

baskanKuruluşundan kısa bir süre sonra Ankara, İstanbul, Bolu şubeleri, Gebze ve Seben Temsilcilikleri kurulmuş, Adapazarı ve Eskişehir temsilciliklerinin kuruluşu hazırlık aşamasındadır.

2500’ün üzerinde üyeye ulaşan Seben Derneğine, hepinizi üye olmaya davet ediyoruz.

Seben’e ilişkin dernekleşme çalışmaları daha önce birkaç kez denenmiş, ancak derneğimize ilişkin kuruluş düşüncesini beraber olgunlaştırdığımız İsmail Kışlak kardeşimle birlikte bize nasip olmuştur.

Derneğimizin temel amaçları;

• Seben için ortak akıl birliğini sağlama,

• Birlikte hareket edebilme kültürünü yerleştirme,

• Sosyal yardımlaşma ve dayanışma,

• Seben için projeler üreterek ve Seben için taş üstüne taş koyma, destek olma şeklinde sıralayabiliriz.

Bu amaçları gerçekleştirmek için tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz.

Derneğimiz proje tabanlı çalışmalar yürütmektedir. Öncelikle geçtiğimiz günlerde “ Seben Turizm ve Tarım” yol haritasının belirlendiği bir çalıştay düzenlemiştir.

Aynı şekilde 2016 mart ve Nisan aylarında yine bir çalıştay projemiz vardır. Seben Sulama projesi bittiğinde 32600 da alan kuru tarımdan sulu tarıma geçecektir. Bu çalıştay da Akademik olarak; Ne Üretilecek?, Nasıl Üretilecek?,  Ne miktarda Üretilecek ?, Toplu Üretim nasıl Yapılacak ve Bu üretim nasıl pazarlanacak sorunları kapsamlı cevaplandırılacaktır.

Derneğimizin proje ekibinin hazırlamış olduğu 2. proje değerlendirme aşamasındadır. Hazırlanan ve ilgili bakanlığa teslim edilen 1. Projenin adı; “Doğanın Cenneti:Seben; gençliği ile bütünleşiyor” şeklindedir.  Bu proje 4 alt faaliyetten oluşmaktadır.,Proje ile;

– 300 gencimize “Doğada Yaşam temel eğitimi” verilecektir.

– 90 gencimize kano eğitimi verilecek, bunlar içerisinde yüzme bilmeyen 80 kişiye AİBÜ’de yüzme eğitimi,

– 90 gencimize Trekking,

– 90 gencimize oryantring eğitimleri,

– Aynı proje ile bağımlılık eğitimleri,

–  yeni oryantring ve trekking alanları belirlenecek,

– Bu projenin son faliyeti ise “Seben Doğa ve Su Sporları” etkinlikleri düzenleme faaliyeti olacaktır.

Hazırlanan ve ilgili bakanlığa teslim edilen 2. Projede “Uluslararası Seben Doğa kampı” şeklindedir. Bu proje ile yabancı gençler bölge gençleri bir araya getirerek doğal yaşamda kültürler arası iletişimi sağlamaktır.

Planlanan diğer faaliyetlerimiz;

• “Seben Gölünde Görsel Dalış Etkinliği”,

• “Baba Beni Köye Götür” Projesi ile 2 köyümüzde doğal yaşamı kent insanına sunmak,

• “Bağımlılık projesi”,

• “AB hareketlilik projesi”,

• “Kuru tarımdan sulu tarıma geçiş” önceliklerimiz,

• Bolu’da “katmerli üretim tesisi” kurma projesi,

• “Seben Mutfağı” oluşturmak,

Özetle Seben Derneği olarak bu bölgede gerçekleştirilecek doğa, su sporları ve ekolojik faaliyetlerine talibiz ve bu amaçla insan alt yapısı oluşturma eğitimleri devam etmekteyiz.

Bizi takip etmenizi ve üye olarak desteklemenizi bekliyoruz. Üye sayısı yaptığımız ve yapacağımız projelerde önemli bir göstergedir.

Ankara, Bolu, İstanbul, Gebze ve Seben’deki tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızın özverili çalışmalarından dolayı ve özverilerini esirgemediklerinden dolayı bu organizasyonda yer aldıkları için hepsinin önünde saygıyla eğiliyor ve selamlıyorum.

Hepinize iyi günler diliyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Seben Dernek Başkanı

Prof.Dr. Selami ERYILMAZ